fbpx

Hvordan opretter man en ny bruger i WordPress?

Når du skal bruge hjælp til din hjemmeside, har du brug for at oprette en ny bruger som personen kan bruge. 

Trin 1: Find punktet Brugere i hovedmenuen

 

Trin 2: Vælg Tilføj ny

 

Trin 3:

  1. Udfyld Brugernavn
  2. Udfyld Email til den nye bruger
    Navn, efternavn, websted behøves ikke udfyldes
  3. Password kan du selv vælge en kode eller lade den stå lukket (også vil brugen selv kunne vælge kode i den mail de modtager)
  4. Husk at der skal være flueben i Send brugernotifikation. Så modtager den nye bruger en mail med oplysninger om kodeord.
  5. Vælg “rolle” Der er mulighed for at vælge flere roller. (Læs her) hvis brugeren skal have adgang til alt så vælgere du “Administrator”
  6. Vælg knappen Tilføj ny bruger

Administrator

Administrator rollen er den højstrangerende rolle, og kan alt hvad en redaktør kan. Derudover er det administratoren, som kan opdatere, tilføje og slette bloggen, plugins og themes. De kan ændre bloggens indstillinger og administere andre brugere. Kort sagt har administratoren adgang til alt på bloggen!

Redaktør

Redaktøren kan alt, hvad en forfatter kan. Derudover kan vedkommende administere, dvs. godkende og slette, kommentarer og links. De kan oprette og administrere kategorier, og så kan de udgive og administere alle indlæg. Endvidere kan redaktøren også administere sider.

Forfatter

Forfattere kan alt, hvad en bidragyder kan. Derudover kan forfattere selv udgive deres indlæg og uploade billeder til mediebibliotektet. Forfattere kan kun administrere sine egne indlæg, og kan redigere og slette indlæg, selv efter at de er udgivet.

Bidragyder

Bidragydere betyder, at man kan bidrage til bloggen. At bidrage vil sige, at man har mulighed for at skrive indlæg til bloggen og redigere sine egne indlæg. Når en bidragyder har færdiggjort et indlæg, vil det stå med statussen “afventer gennemlæsning”. Herefter vil en redaktør eller administrator kunne udgive indlægget. Bemærk at bidragydere ikke kan uploade nye billeder til bloggen, men kun bruge billeder fra mediebibliotektet eller fra URL.

Abonnent

Abonnenten har ingen særlige rettigheder. De kan hverken publicere eller administrere indhold. Dog vil en abonnent hurtigt kunne skrive kommentarer, da oplysningerne (navn, mail og hjemmeside) allerede er kendt af systemet.

Du er velkommen til at ringe til mig.

Så tager vi en uforpligtende snak om dit projekt, hvor vi sammen kan finde frem til hvad du har brug for hjælp til.

Info@odensemediedesign.dk

+45 31 51 70 54

Indtast dine info og jeg vil ringe dig op.