fbpx

Hvorfor vælge WordPress?

HVORFOR VÆLGE WORDPRESS?

Uanset om du selv skal til at bygge en hjemmeside, eller om du hyre nogen til at bygge den for dig, så står du over for et stort valg. Du skal nemlig vælge, hvilket system, den skal bygges i. Der findes mange forskellige CMS’er på markedet, som du kan vælge mellem.

CMS står for ”content management system”, og er en betegnelse for systemer, du bygger hjemmesider i. WordPress er det absolut mest udbredte CMS – og det er det med god grund. WordPress er nemlig et super godt CMS, som giver dig stor frihed og fleksibilitet ift. hvordan du kan opsætte din side. Hertil er det gratis at bruge, hvilket for mange mindre virksomheder er et kæmpe plus.

WORDPRESS ER EN ALT-I-ÉN LØSNING

WordPress er det man kalder ”open source software”, hvilket betyder, at man som bruger kan gå ind og ændre i alt. Derfor er WordPress et enormt fleksibelt CMS, som byder på et væld af templates (skabeloner) og plugins (udvidelsesmoduler), som gør det muligt for dig at få en 100 % skræddersyet hjemmeside, der kan lige præcis det, den skal kunne.

Du kan både lave helt simple ”one page”-hjemmesider, hvor siden fungerer lidt som et udvidet visitkort, flotte gallerier, blogs og større sider med tilkoblet webshop. Kun fantasien sætter grænser!

Overvejer du selv at lave din side, findes der mange fine templates, som du kan bygge din hjemmeside i. En del af dem er gratis – og en del af dem skal du betale for. Om du skal af med penge, kommer altså an på hvilken skabelon, du vælger. Det samme gælder plugins – nogle er gratis, andre skal du betale for.

WORDPRESS ER BRUGERVENLIGT OG NEMT AT LÆRE

At WordPress er det mest brugte CMS betyder, at der findes rigtigt mange gode online guides, hvor du kan lære at lave forskellige ting på siden – så selvom du aldrig har prøvet at lave en hjemmeside før, vil du kunne lære at lave en side i WordPress, hvis du har lidt tålmodighed og tiden til at sætte dig ind i det.

Vælger du at betale en webudvikler for at få lavet din side, er det også en god idé at vælge en udvikler, der sætter den op i WordPress for dig. Både fordi WordPress generelt er sat meget brugervenligt op, og fordi du vil have nemt ved at lære at redigere siden (lave nye sider, lægge ny tekst og andet content op, etc.)

WORDPRESSHJEMMESIDER SER GODT UD PÅ ALLE DEVICES

Folk bruger i højere og højere grad deres telefoner til at foretager søgninger på Google, ligesom de foretager flere og flere online køb via deres telefon. Derfor er det enormt vigtigt, at din hjemmeside og webshop ser lige så godt ud på telefonen som på PC’en. Fungerer det ikke optimalt på telefonen, hopper folk nemlig hurtigt væk fra din side – og foretager deres køb et andet sted.

Hertil er det også vigtigt ift. SEO, da Google slår hårdt nede på hjemmesider, der ikke er responsive. At en side er responsive, betyder, at den automatisk tilpasser sig det device, den bliver tilgået fra. Og her er WordPress igen super godt – alle sider, man laver i WordPress, er nemlig helt automatisk responsive.

WORDPRESS GØR SEO TIL EN LEG

SEO (search engine optimization) er for mange lidt af en kompliceret størrelse, som er svær at komme i gang med. Laver du din hjemmeside i WordPress, får du rigtigt mange fordele, når det kommer til SEO, fordi der findes en lang række rigtigt gode plugins, som gør det nemt at søgemaskineoptimere din side.

Samtidig kan du få plugins, som hjælper dig med at tracke hvordan din side præsterer på Google både ift. content (tekst, billeder og video) og ift. det tekniske (døde links, site map, sidens hastighed m.m.) Ét af de mest kendte SEO-plugins til WordPress er Yoast, hvorigennem du bl.a. kan arbejde med keywords og læsbarhed i dine tekster.

WORDPRESS GIVER HURTIGE SIDER

Du kender det sikkert selv: Er en hjemmeside langsomt at navigere rundt på, så hopper du hurtigt videre til en hurtigere side. At din side loader hurtigt, når man går ind på den, er derfor enormt vigtigt – både ift. dine besøgende og ift. Google.

Hvor hurtig din hjemmeside er, afhænger er rigtigt mange ting – bl.a. hvor mange og hvor store billeder du har liggende på den og hvor mange effekter du har på den. Derfor er det ikke sådan, at du er garanteret en hurtig side, bare fordi du bruger WordPress.

Til gengæld har WordPress nogle rigtigt gode værktøjer, du kan bruge, når du gerne vil gøre din side hurtigere.

FRA KIG TIL KLIK – FÅ DINE KUNDER TIL AT KØBE MERE MED DET RETTE LAYOUT

Når du sælger ting online – om så det er fysiske produkter via en webshop eller online ydelser – så er der rigtigt mange elementer, der spiller ind på købsprocessen. Overordnet set skal din side være nem at finde og nem at navigere på. Dine produkter skal være indbydende præsenteret, og det skal være hurtigt og nemt at foretage et køb.

Med WordPress får du rigtigt mange spændende muligheder hvad angår opsætning og layout af din side. De mange valgmuligheder gør det nemt for dig at skræddersy din kundes ”rejse” på din side, så de får præsenteret den rette information på det rette sted – på en flot, moderne og indbydende måde.

WORDPRESS ER BÅDE FOR DEN GRØNNE IVÆRKSÆTTER OG DE TUNGE ORGANISATIONER

WordPress fungerer for alle: Små start-ups, etablerede private virksomheder og store offentlige institutioner. Det gør det, fordi WordPress er et så alsidigt CMS, som det er. Uanset hvor stor din side er, er det muligt at sætte den op, så den fungerer upåklageligt.

Det skyldes ikke mindst, at det er let at starte på en basisskabelon og bygge videre, ligesom du kan videreudvikle i den frit tilgængelige kildekode og skabe mere specifikke miljøer, der matcher din virksomheds profil og krav 110%.

MASSER HJÆLP AT HENTE TIL WORDPRESS

Som vi allerede har været inde på, så findes der online guides til næsten alt, når det kommer til WordPress. Og det samme gælder personlig hjælp – fordi knap halvdelen af alle hjemmesider i verden er bygget i WordPress, findes der også rigtigt mange dygtige webudviklere, der kan hjælpe dig med at udvikle din side.

OBS: Husk aldrig at give login-oplysningerne til din side til nogen, du ikke stoler på.

LØBENDE OPDATERINGER OG HØJ SIKKERHED

WordPress er rigtigt gode til at opdatere deres system, så det hele tiden lever op til den gældende sikkerhedsstandard. Dermed kan du også være tryg ved, at din hjemmeside ikke bliver hacket.

Har du installeret mange plugins, skal du dog være opmærksom på, om udbyderen heraf også sørger for at udsende jævnlige opdateringer. De største og mest kendte plugins behøver du ikke bekymre dig om – men bruger du et plugin, som er mindre kendte, bør du være opmærksom på det.

HOS ODENSE MEDIEDESIGN FÅR DU FULDT FUNKTIONELLE OG FLOTTE WORDPRESSHJEMMESIDER

Har du brug for hjælp til at få lavet din hjemmeside? Så står Odense Mediedesign klar – og vi laver naturligvis alle hjemmesider i WordPress. Når vi laver en side til dig, sikrer vi, at den ser ud, præcis som du ønsker det – og at den samtidig er sat brugervenligt op, så du efterfølgende selv kan lægge nyt indhold op og opdatere webshoppen.

Hertil tilbyder vi også abonnementer, hvor vi hjælper dig med den løbende opdatering – så du får mere tid til at koncentrere dig om din kernevirksomhed.

Du er velkommen til at ringe til mig.

Så tager vi en uforpligtende snak om dit projekt, hvor vi sammen kan finde frem til hvad du har brug for hjælp til.

Info@odensemediedesign.dk

+45 31 51 70 54

Indtast dine info og jeg vil ringe dig op.